GHIDUL OSPATARULUI PDF

Phone, Suggest a phone number de ospatar sau de ghid in turism. College & University. Posts about de ospatar sau de ghid in turism. There are no stories. Ospatar, fii amabil, spune clientul, am comandat o friptura cu os! – Da, domnule, v -am adus-o. Care este problema? – Vrei sa vezi daca nu cumva carnea. Barman Ospatar. Ghid de turism TravelMaker · GfK Romania – Institut de cercetare de piata S.R.L. · Operator sondaje de opinie – teren GfK Romania – Institut.

Author: Doktilar Malalmaran
Country: El Salvador
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 5 July 2018
Pages: 429
PDF File Size: 6.22 Mb
ePub File Size: 5.20 Mb
ISBN: 459-9-39725-365-1
Downloads: 75785
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tausar

Therefore, to be able to join one of our Ocean Liners and Yacht, you are required to complete the below trainings: Una din micile problem intalnite, care trebuie evitata, este de ai da unui client mai multa importanta …in functie de clasa sociala a acestuia.

Please fill this form, we will try to respond as soon as possible. Trebuie intrebat intotdeauna ordinea preparatelor, si anume: Pauza de cafea poate sa contina: Dupa cateva minute se intreaba daca s-a hotarat in legatura cu bautura, se preia comanda, incercand sa faca UPSELLING, asta insemnand ca atunci cand clientul doreste o anumita bautura, I se recomanda gama de lux a acelei bauturi, pe langa asta in cazul in care un client nu prea este hotarat ce vrea sa bea, in functie de prioada de timp in care clientul vine sa serveasca masa dimineata, pranz searaI se recomanda unul sau mai multe tipuri de bautura, ex: Debarasarea se face la fel de organizat si cat mai repede pentru servirea urmatorului fel.

In cazul in care lasa este preegatita pentru un eveniment de tip conferinta, atunci se folosec mai multe tipuri de aranjamente.

Closed or Expired Job Ad. Dupa ce si-a verificat salonul, trebuie verificat meniul impreuna cu seful de unitate sau bucatarul, dupa caz, pentru a vedea preparatele care lipsesc in ziua respectiva si pentru a stabilii recomandarile din acea zi. Please copy and paste this embed script to where you want to embed Embed Script.

GHIDUL OSPATARULUI – Free Download PDF

Dupa ce s-au indeplinit aceste aspect ospatarul este pregatit sa isi inceapa activitatea. Do you have previous experience on a luxury ship or hotel?

Igiena mainilor este una din cele mai importante reguli in unitatile de alimentatie, acestea trebuie spalate cat mai des cu apa si sapun, unghile trebuie sa fie taiate, colorate cat mai natural in cazul doamnelor.

  CARTI EROTISM PDF

If you meet the following criteria, Apply today! Clientul o data plecat, ospatarul trebuie sa refaca set up-ul mesei, acesta constand in curatarea igienizarea mesei si locului unde a stat clientul, dupa care se adauga traversa sau fata da mesa curata, se pun tacamuri curate, se matura daca este cazul, si se asteapta urmatorii oaspeti. Telefonul trebuie sa sune de maxim trei ori. A visa application may take several weeks. Pe tot parcursul servirii atitudinea trebuie sa fie pozitiva, din cand in cand clientul trebuie intrebat daca mai doreste ceva, dupa ce mananca se intreaba daca nu doreste o cafeluta sau o bautura digestiva.

Imediat dupa ce s-a luat comanda de bauturi se fac recomandarile pentru mancare. Basic Safety Training O data cu deschiderea salonului trebuie avut grija ca toate listele meniu sa fie curate puse in locul special destinat acestora, cat mai la indemana personalului, pentru a nu face oaspetele sa astepte prea mult.

Lucrul cel mai important este ca in acest department se stie cu o anumita perioada de timp inainte numarul persoanelor participante iar meniul este prestabilit ,la fel si set up-ul restaurantului. Inainte de terminarea Micului Dejun, se intreaba clientii ramasi in sala daca mai doresc sa serveasca ceva, dupa care se incepe strangerea bufetului.

Inainte de a debarasa se recomanda un desert, asta in cazul in care nu s-a comandat la inceput. O data cu recomandarea pentru mancare trebuie recomandat si vinul asociat fiecarui preparat. Ospatarul, precum un copilla inceputul carierei invata sa vorbeasca, sa mearga corect, sa aiva o pozitie a corpului corecta si nu in ultimul rand sa aibe o atitudine pozitiva. La sfarsitul programului se verifica programul de lucru pentru zilele urmatoare.

In cazul in care cineva dosreste un preparat personalizat, se intreaba exact ce siar dori dupa care se inainteaza comanda spre bucatarie. Transportul farfuriilor trebuie facut la fel ca si in cazul servirii A LA CARTE, pe partea stanga, nu mai mult de doua farfurii si pe mana dreapta cea de a treia si se servirea se face pe partea drepata.

de ospatar sau de ghid in turism

Limited free space and living together with a fellow crew member may be a new and different experience. We recommend these similar jobs.

Dupa ce a plecat toata lumea, se incepe refacerea restaurantului pentru A LA CARTE, se igienizeaza sala, scaunele si mesele din salon, dupa care se pun tacamurilepaharele si farfuriile suport. You don’t have any saved cover letters.

The meal hours are posted on board. Un eveniment tip banqueting poate sa contina, pauze de cafeapranzuri si cine.

Stewardess-Camerista, Waiter-Ospatar, Bartender CRUISE SHIPS, A&C GLOBAL – Apply on eJobs!

All cabins have wall to wall carpet, telephone, TV and bathroom. We need your help to maintenance this website. Servirea trebuie sa fie la fel calitativa indiferent de statura, imbracaminte sau pozitie sociala. Cel mai important este ca titudinea pe tot parcursul servirii trebuie sa fie pozitiva, sa zambeasca si sa rapunda clientilor la orice nedumerire legata de mancare.

  ELIZA ORZESZKOWA ABC PDF

Aranjamentul salii poate fi tip teatru, class room, cabaret sau u shape. La fel ca si in cazul preparatelor de baza si desertului I se poate asocia un vin bun. Tinuta, ca si in departamentele specificate mai sus trebuie sa fie standard, cu uniforma, cu ghdiul corporala ingrijita.

Cu ghicul ospatarul este mai deschis si mai maleabil, cu atat clienul este mai multumit. Dupa ce vona de ceai, cafea este gata, se trece la partea de bauturi si mancare si se aranjeaza bauturile tot timpul cu eticheta in spre client, pentru a vedea ce doreste sa serveasca, se pun farfuriile, clesti, servetele si condimente.

Luggage allowance according to sign on documents. Cand preparatele sunt pregatite pentru servire, se verifica inainte de a fi duse la masa. Accommodation and transportation from the airport to the hotel and to the ship the following morning will be handled by the cruise company.

In turism, meseria de ospatar se structureaza pe anumite departamente, cum ar fi: Dupa ce s-a studiat fisa de eveniment, ghodul trece la setarea salii, tot timpul mesele si scaunele trebuiesc asezate dupa o linie geometrica, la fel si aranjamentele si tacamurile pe mese daca este cazul.

Barman Ospatar

There are several self-service washing and drying machines for the use of the crew. Este totul in regula? La inceput isi verifica set up-ul restaurantului, in cazul in care gaseste ceva nereguli incearca sa le remedieze inainte de intrarea oaspetilor.

La fel trebuie tinut cont fiacare ce a comandat. River 15 weeks on with 4 weeks off. It ghidull be forwarded all necessary documents together with complete instructions.

Plecarea personalului se face abea dupa ce impreuna cu personalul de la A LA CARTE, se verifica restaurantul si oficiile, in cazul in care mai este ceva de remediat sa se remedieze pina in momentul redeschiderii restaurantului.